Heeft u het risico van uw overlijden goed afgedekt?

Heeft u het risico van uw overlijden goed afgedekt?

Weet u of uw overlijden grote financiële gevolgen heeft voor uw nabestaanden?  

Uw overlijden, dat is natuurlijk iets waar u liever niet mee bezig bent. Toch is het goed om eens stil te staan bij wat de gevolgen voor uw nabestaanden zijn indien u komt te overlijden.

Kan uw partner bijvoorbeeld nog in het huis blijven wonen of zijn de maandlasten daarvoor veel te hoog? Moet uw partner noodgedwongen extra gaan werken terwijl de zorg voor de (kleine) kinderen juist op dat moment zo belangrijk is?

Jaarlijks komen ongeveer 25.000 gezinnen in de financiële problemen doordat zij dit risico niet afgedekt hebben. Deze financiële zorgen kunnen worden weggenomen door het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Een overlijdensrisicoverzekering keert een vooraf afgesproken bedrag uit als je voor een bepaalde datum komt te overlijden. Dit bedrag wordt uitgekeerd aan de nabestaanden. Zij kunnen dit bedrag vervolgens gebruiken om de hypotheek (deels) mee af te lossen of de huur te betalen.

Nu vraagt u zich wellicht af: welk bedrag heb ik daarvoor nodig? Wij kunnen voor u berekenen welk bedrag uw nabestaanden nodig hebben om zonder financiële zorgen verder te gaan. De premie? Die valt vaak ook reuze mee! Juist als je jong bent hoeft een overlijdensrisicoverzekering niet meer te kosten dan een paar euro per maand.

In een persoonlijk gesprek vertellen wij u hier graag meer over.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op.