Aflossingvrije hypotheek

De aflossingsvrije hypotheek is een hypotheek waarbij uw maandlast alleen uit rente bestaat. U mag op deze hypotheek een bedrag tussen de 10% en 20% van de hoofdsom boetevrij per jaar aflossen, dit is afhankelijk van de geldverstrekker. Aflossen is niet verplicht.
Lees meer

Annuïteiten hypotheek

Bij de annuïteitenhypotheek betaalt u een vast bruto totaalbedrag aan rente en aflossing per maand. De rente is fiscaal aftrekbaar. Doordat gedurende de looptijd de hoofdsom daalt, vermindert het rente-aandeel in het totaalbedrag en neemt het bedrag aan aflossing geleidelijk toe.
Lees meer

Bankspaarhypotheek

Bankspaarhypotheek is nagenoeg gelijk aan een spaarhypotheek. Hierbij wordt echter gesproken over de twee componenten: een hypotheek en een spaarrekening. Op de hypotheek wordt niet afgelost. Tijdens de looptijd wordt uitsluitend rente betaald over de hoofdsom, deze rente is fiscaal aftrekbaar.
Lees meer

Beleggingshypotheek

Er zijn twee componenten: een hypotheek en een beleggingsverzekering. Op de hypotheek wordt niet afgelost. Tijdens de looptijd wordt uitsluitend rente betaald over de hoofdsom, deze rente is fiscaal aftrekbaar.
Lees meer

Hybride hypotheek

De hybridehypotheek is een samenvoeging van een spaar-, leven- en beleggingshypotheek. Over het geleende bedrag betaalt u rente en geen aflossing. Daarnaast sluit u een hybridepolis af, hierin kunt u constant wijzigen van verzekeringsvorm. Zo kunt u beginnen met een beleggingshypotheek, na verloop van tijd kunt u ervoor kiezen om deze om te zetten in een spaarhypotheek.
Lees meer

Levenhypotheek

Er zijn twee componenten: een hypotheek en een levensverzekering. Op de hypotheek wordt niet afgelost. Tijdens de looptijd wordt uitsluitend rente betaald over de hoofdsom, deze rente is fiscaal aftrekbaar.
Lees meer

Lineaire hypotheek

Bij  de lineaire hypotheek betaalt u gedurende de looptijd een vast bedrag aan aflossing per maand. De rente die u betaald over de hoofdsom daalt met iedere betaling van de aflossing. Het bedrag wat u aan rente verschuldigd bent wordt dus steeds kleiner. De eerste jaren zijn de lasten hoog.
Lees meer

Spaarhypotheek

Een spaarhypotheek is een levenhypotheek. Er zijn twee componenten: een hypotheek en een levensverzekering. Op de hypotheek wordt niet afgelost. Tijdens de looptijd wordt uitsluitend rente betaald over de hoofdsom, deze rente is fiscaal aftrekbaar.
Lees meer

Huurkoop

Huurkoop is een kredietvorm waarbij de lening altijd gekoppeld is aan een bepaald goed. Denk bijvoorbeeld aan een auto, motor, caravan of boot. Pas als u de laatste termijnbetaling aan de kredietverstrekker betaald heeft, wordt u officieel eigenaar van uw aankoop. Het is de bedoeling dat de looptijd van de huurkoopovereenkomst wordt afgestemd op de verwachte gebruiksduur van de auto, motor of caravan.
Lees meer