Vrijstelling overdrachtsbelasting voor starters in 2021

Vrijstelling overdrachtsbelasting voor starters in 2021

Om de woningmarkt te stimuleren geldt in 2021 dat kopers van 18 tot 35 jaar eenmalig geen overdrachtsbelasting bij de aankoop van een woning meer hoeven te betalen. Dit maakt de aankoop van een woning een stuk voordeliger en geeft starters en doorstromers meer kansen op de woningmarkt.

Vanaf 1 april geldt de aanvullende regel dat de woning niet duurder mag zijn dan € 400.000,-.

Kopers van 35 jaar of ouder die een woning kopen voor eigen bewoning betalen 2% overdrachtsbelasting en beleggers 8%.

Een mooi moment om te kijken of onze hypotheekadviseur wat voor u kan betekenen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend eerste gesprek. Wilt u meer informatie over de overdrachtsbelasting, kijk dan op onderstaande site van rijksoverheid.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/belastingplan/belastingwijzigingen-voor-ons-allemaal/overdrachtsbelasting

Nieuwe naam, vertrouwde service

Beste bezoeker,

Welkom op de website van Finantia. Voorheen Makkinga Van Bon Assurantiën en Hypotheken. Een nieuwe naam, een nieuwe huisstijl, een nieuw adres en een nieuwe website, maar nog altijd dezelfde goede service zoals u van ons gewend bent.

Met het oog op de identiteit en de toekomstvisie van het bedrijf ontstond dit nieuwe merk. Heeft u nog vragen en/of opmerkingen over deze verandering? Of wilt u graag een afspraak met ons maken? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Team Finantia